Saturday, March 29, 2014

Alte vesti proaste de la RATB. Transportul in comun, haos

Incepand cu 1 aprilie, pe strazile din Bucuresti vor circula mai putine autobuze, troleibuze si tramvaie. Parcul auto al RATB va fi redus, de la 1 aprilie, cu 16%. Anuntul a fost facut deja in garajele si depourile Regiei. In baza Titan, vatmanii au fost chemati la o sedinta, in care s-a discutat aceasta masura. Masura a fost luata deoarece nu mai sunt bani pentru combustibil si pentru intretinerea tramvaielor, troleibuzelor si a autobuzelor.
Asta inseamna ca 240 de mijloace de transport in comun vor fi scoase din circulatie, lucru care ii va afecta in mod direct pe calatori, pentru ca in unele cazuri vor fi nevoiti sa astepte zeci de minute in statii.
Peste trei sferturi dintre mijloacele de transport in comun din Bucuresti au nevoie de reparatii, dar acestea circula pentru ca soferii cumpara piese de schimb si le repara din banii lor.
Bineinteles, nu-i obliga nimeni sa faca acest lucru, dar daca nu o fac, tot ei au de suferit. Situatia este explicata de Marius Irimia, sofer RATB:
“Am scos din buzunar 1.300 de lei pentru a pune vehiculul in circulatie. Daca nu, autovehiculul ramanea imobilizat in garaj, iar eu eram obligat sa stau rezerva si sa castig 75 la suta din salariu.”
RATB are datorii la stat de aproape 100 de milioane de euro, Fiscul i-a blocat conturile si din acest motiv nu poate organiza licitatii prin care sa cumpere piese noi pentru autobuze.
Newer Post
Previous
This is the last post.
  • Blogger Comment
  • Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2012 Transportul in Bucuresti si imprejurimi All Right Reserved
Designed by CBTblogger